Skip to main content

Een waterontharder laten installeren, waarom zou je?

Leidingwater bevat calcium en magnesium. Dat vormt samen kalk. Kalkafzetting kan voor ongemak en extra kosten zorgen. Een waterontharder filtert het calcium en magnesium uit het water. Met zacht water als resultaat. Schellekens adviseert je over de best passende waterontharder voor jouw gezinssituatie en verzorgt de complete installatie.

De voordelen van een waterontharder

Douchen, koken, theezetten, wassen en afwassen. Je gebruikt nogal wat water op een dag. En je laat de nodige huishoudelijke apparaten het vuile werk opknappen. Hoe harder (kalkrijker) het leidingwater, hoe meer kalkafzetting er in huis ontstaat. Bijvoorbeeld op tegels en sanitair. Maar kalk kleeft ook aan (verwarmings)elementen van huishoudelijke apparaten. Die onderdelen slijten sneller. En verwarmingselementen met kalkaanslag hebben meer tijd nodig om water te verwarmen. Een waterontharder zorgt voor kalkvrij water en dus voor minder energie- en onderhoudskosten.

Wil je meer weten over waterontharders?

Stel ons je vraag

Een Aquastar voor elk type huishouden

Een waterontharder installeren we zo dicht mogelijk bij de watermeter. In de meeste woningen is de plaatsing mogelijk. Om daar zeker van te zijn, komen we altijd eerst de situatie bij jou ter plaatse bekijken. Vervolgens adviseren we op basis van de hoeveelheid water die je verbruikt en de samenstelling van je gezin over het geschiktste type. Wij leveren elk type waterontharder van Aquastar.

Bekijk brochure
Vraag een offerte aan